Savjeti

Trik uz koji ćete omekšati meso

  • Извор: Агенције
  • 19.12.2022. 16:58

Ukoliko uživate u jelima od junećeg mesa ali se bojite da bi ono moglo da bude previše tvrdo ili teško za žvakanje, poslužite se trikovima i sastojcima iz vlastite kuhinje kako biste to riješili.

Začudili biste se koliko često se dešava da svjež i naoko lijep komad junetine može nakon termičke obrade da bude žilav i skoro nemoguć za žvakanje.

Portal Srećna Republika predstavio je marinade koje su vam na dohvat ruke ali i trikove kojima se možete poslužiti prilikom pripreme a koji će ovu kulinarsku katastrofu spriječiti.

Naime, valja znati da bi juneće meso trebalo obavezno da se omekša prije nego krene da se termički obrađuje. To u kućnim uslovima može postići na nekoliko zanimljivih načina.

Za prvu varijantu, pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u frižideru, savjetuje portal Bright Side.

Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija, budući da on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. Isto djeluje i ananas.

Osim ove dvije egzotične voćke, možete dodati malo pirinčanog vina, narendanog luka i jabuke i ostaviti meso u toj mješavini tokom noći, a podjednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i sirćeta.

Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ukoliko pripremate neko jelo u posljednji čas.

Sa druge strane, u sirćetu bi moralo da odstoji cijelu noć.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 20:30 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Специјално издање емисије Ћирилица. Саговорник уредника и водитеља Миломира Марића је предсједник Републике Србије Александар Вучић.

  • 23:00 Филм: Увид (16+)

    ' Филм: Увид (16+)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм