Тајни састојак чини јела као што су ћуфте и пуњене паприке много сочнијим и укуснијим.
Рецепата за мљевено месо има милион, али код нас се најчешће праве пљескавице, ћевапи, ћуфте и фаширане шницле. Сва ова јела су врло једноставна за припрему, али ипак постоје трикови који ће им побољшати укус.
Ако волите да једете ћевапе или фаширане шницле, потребно је да додате један састојак у смјесу.
Искусне домаћице су откриле тајну, а они мање искусни ће можда бити и скептични када виде о чему је ријеч. Ако желите да ћуфте или фаширане шницле буду сочне, потребно је да додате шећер.
Колико год вам дјеловало чудно, пробајте, јер шећер балансира укус јела, па тако помаже ако су ћуфте или фаширане шницле превише слане или киселе. Али не само то, додавање шећера помаже да добијете хрскавију корицу.
Немојте да претјерујете са шећером, довољно је да додате једну равну кашичицу на килограм мљевеног меса.
Ако желите још да побољшате укус додајте и мало кључале воде, пише Ствар укуса.