Ideja za ručak

Ukusna paradajz čorba, bolja od one iz restorana

  • Извор: Телеграф
  • 05.09.2022. 13:11

Ovu čaroliju ukusa još niste osjetili!

Složićete se da nijedan ručak nije kompletan sve dok ne pojedete nešto “na kašiku”, a sezona ukusnog paradajza je idealna da sebi i svojoj porodici napravite ukusnu i kremastu čorbu.

Ova paradajz čorba je aromatična i punog ukusa, a najbolje od svega je to što se priprema veoma brzo.

Začini, povrće i paradajz, kao glavni sastojci ove čorbe, savršeno će se uklopiti.

Sastojci:

500 g svježeg paradajza

Glavica crnog luka

4 čena bijelog luka

1 kašika brašna

So, biber

1 kašičica šećera

1 kašičica mljevene začinske paprike

Peršun, ulje, začini po ukusu

4 kriške tost-hljeba

Bosiljak za dekoraciju

Priprema:

Paradajz zasjecite i stavite nakratko u ključalu vodu. Zatim ga spustite u hladnu vodu i oljuštite, pa isjecite na kockice.

Crni i bijeli luk očistite i isjecite sitno.

U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagrije, prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer.

Miješajte dok se sve ne sjedini.

Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok ne omekša. Zatim dodajte začine.

Dok se čorba kuva, tost-hljeb isjecite na kockice, pa ga začinite po ukusu i stavite u rernu na 180 stepeni nekoliko minuta.

Čorbu služite toplu, pa je dekorišite bosiljkom i stavite malo hrskavih hljepčića, piše Telegraf.

Тагови:
  • 16:40 Кето кухињица

    Здрави, брзи и занимљиви рецепти чекају на вас.

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 17:50 Тајне Музеја

    ' ‘Аутроска емисија културног радника и писца Ене Митровске која открива културну, умјетничку и историјску баштину, упознаће вас са занимљивим артефактима, збиркама, легатима и осталим историјским предметима у музејима широм Српске.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    '''Иако у сталној борби за превласт, два салона прате игру преживљавања, но када Божица одлучи да се потпуно модернизује и почне да шиша и господу, креће битка до истребљења у којој нико неће бирати средства.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести