Рерна је пријатељица сваке домаћице. Она је најједноставнија за припрему јела јер одрађује већину посла док ми можемо да се бавимо и неким другим стварима.
Ближе нам се празници, а са њима и припрема богате трпезе - а то значи да ће рерна бити укључена већину времена.
С тим у вези, постоји један трик како да уштедите струју приликом припреме јела.
Одлична опција у рерни је вентилатор, а укључите га кад припремате јело. Тако ће јело бити брже готово и још ћете успјети да уштедите и до 25 одсто више струје него када користите обичан начин печења.
Кључ је у томе да се топлина равномјерно распоређује по рерни па се тако мање струје троши на загријавање рерне. Такође, оброци ће уз такав начин припреме бити још укуснији.
Важно је да знате да код припреме јела с вентилатором одузмете 20 степени. На примјер, ако вам је у рецепту предложено јело које се пече на 200 степени, када користите вентилатор, подесите на 180.
Немојте претходно загријавати рерну јер постоји ризик да ће јело прегорјети.