Palačinke svi volimo. Slatke, slane, ne biramo, sve su dobre i uvijek smo raspoloženi za porciju palačinaka.
Ekipa „Kuhinjice“ danas vam donosi recept za zapečene palačinke koji će vam se sigurno svidjeti.
U video prilogu možete pogledati postupak pripreme.
Potrebno vam je:
• 3 jaja
• So
• 350 ml mlijeka
• 80 ml mineralne vode
• 50 ml ulja
• 200 gr brašna
• Otopljen maslac
• 250 gr šunkarice
• 150 gr trapist sira
• Otopljen maslac
• 250 gr neutralne pavlake
• 300 ml paradajz soka
• 250 gr trapist sira
• Listovi špinata
Postupak pripreme:
Prvo napravite tijesto za palačinke. U činiju stavite jaja i so, dodajte mlijeko i mutite mikserom. Potom dodajte mineralnu vodu i dok mutite mikserom dodavajte brašno.
Pecite palačinke na otopljenom maslacu. Kada ih ispečete stavite u svaku nadjev od šunke i trapista.
Rolovane palačinke poredajte u vatrostalnu zdjelu koju ste prethodno namazali otopljenim maslacem. Prelijte neutralnom pavlakom i paradajz sokom te dodajte i trapist preko.
Pecite u zagrijanoj rerni 40 minuta na 180 stepeni. Servirajte u tanjir i dekorišite listovima špinata.