Професионална куварица открива

Зашто се додаје шећер са циметом у свињско мљевено месо

  • 09.06.2024. 10:48

Профи куварица је открила зашто у мљевено месо треба да додате и шећер.

Мљевено месо се често користи за припрему ручка. Не кошта пуно, а од њега можете да правите различита јела. Најчешће се припремају фаширане шницле и ћуфте, а већ сте сигурно научили неке супер савјете како можете да побољшате укус мљевеног меса и учините га још сочнијим. 

Свака домаћица има неки свој рецепт или тајни састојак, а руска куварица Јулија Архипова је открила још један сјајан трик. Можда ће вам дјеловати чудно, али она предлаже да у мљевено месо додате шећер са циметом. Шећер ријетко ко користи у сланим јелима, али он може да побољша укус хране. Неке домаћице га додају у супу, а ево и зашто се додаје у мљевено месо. 

Када купујете мљевено месо увијек бирате оно које волите, а то може да буде свињско, јунеће или мијешано. Ако волите свињско мљевено месо и ако га често користите, онда сигурно знате да оно има специфичан укус. Ако желите да вам јело успије онда у смјесу додајте и шећер са циметом, јер ће он неутралисати тај мирис и укус свињетине. Додаје се мало шећера, јер ако претјерате мљевено месо може да испадне неукусно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.