Kuvarica otkriva

Zbog čega luk nikako ne treba držati u frižideru

  • Извор: Магазин новости
  • 05.04.2023. 13:23

Većina domaćica luk čuva u frižideru misleći da će tako produžiti rok trajanja istog i da je tamo najbezbjednije čuvati ga, međutim, kuvarica Kristen Farmer objasnila je zbog čega to nije tačno.

"Luk upija više vlage u frižideru, pa se brže kvari. Skrob se takođe brže pretvara u šećer u hladnom i vlažnom okruženju“, objašnjava kuvarica Kristen Farmer Hol, ujedno i suvlasnica poslastičarnice iz Birmingema.

Pri nižim temperaturama skrob se lakše pretvara u šećer, zbog čega dolazi do promjene teksture luka, pa on postaje gnjecav, piše Magazin Novosti.

Najbolje je čuvati ga u mrežici ili papirnoj kesi kako do njega ne bi dopirao vazduh, a potom ga tako odložiti na hladno, mračno i suvo mjesto. Uskladišten na takav način, može trajati i do 30 dana. Ako ga skladištite u špajzu u kuhinji luk je upotrebljiv sedam dana zato što je tamo uglavnom sobna temperatura.

Postoji još jedna česta greška. Nakon kuvanja, mnogi ostatak luka stavljaju u frižider, ali tako na njemu mogu da se skupe opasne bakterije.

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Лото

    Лото је једноставна и забавна игра извлачења бројева у којој можете изабрати било којих седам од 39 бројева. Поента је да погодите свих седам бројева који ће бити извучени уз помоћ извлачења које можете пратити на АТВ-у. Новац можете добити и ако погодите и мањи број погођених бројева.

  • 20:10 Документарни програм

    Документарни програм

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Немирни (16+) (Р)

    "Немирни (16+) (Р)

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм