За зобену кашу кажу да је једно од најздравијих и најјефтинијих јела с којима можете започети дан.
Такође је можете припремти за ручак или фину вечеру.
Зобене пахуљице садрже бјеланчевине и прехрамбена влакна која осигуравају добру пробаву, а поред тога богате су и калијумом, фосфором и магнезијумом.
Захваљујући високом проценту угљених хидрата ријеч је о јелу након којег нећете морати јести сатима.
У 100 грама пахуљица, налази се око 400 калорија, а пола килограма зобених пахуљца могуће је купити и за отприлике 2 КМ.
Састојци:
- 50 грама зобених пахуљица,
- 120 милилитара млијека по избору,
- 60 грама јогурта,
- 2 кашичице меда,
- 1 кашичица чиа сјеменки,
- Екстракт ванилије, по жељи,
- Прстохват соли.
Припрема:
Додајте зобене пахуљице, млијеко, јогурт, мед, чиа сјеменке, екстракт ванилије и со у теглу, промијешајте, затворите и оставите преко ноћи у фрижидер.
Сљедеће јутро промијешајте још једном, по жељи додајте још мало млијека, а на врх ставите нарезано воће, орашасте плодове или неки други додатак по жељи, савјетује портал "Скухај".