Kulinarski trikovi profesionalaca

Kako da pripremite snježno bijeli kafriol

  • 05.02.2019. 07:36

Podrzumijeva se da svaka domaćica želi da zablista u kuhinji.

Ipak, jelo često ne ispadne onako kako smo željeli. Da bi bilo što ukusnije, primijenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca.

- Kuvari sole svaku namirnicu pojedinačno u svakoj fazi kuvanja. Ovo pogotovo važi za šnicle. Posolite ih više nego što ste prvobitno mislili.

- Nikad ne stavljajte vrelu hranu u frižider. Neka se prvo ohladi na sobnoj temperaturi.

- Braon pirinač potopite preko noći kako biste ga sutradan lakše skuvali, jer je njemu potrebno mnogo vremena da se skuva.

- Kako bi karfiol zadržao bijelu boju, u vodu u kojoj ga kuvate dodajte malo mlijeka.

- Pola kašičice soli koju dodate u tijesto poboljšaće mu ukus.

- Da biste spriječili da rižoto postane gnjecav, pokrijte ga krpom čim skinete šerpu sa vatre, jer će ona upiti višak vlažnosti.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    'Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)