Podrzumijeva se da svaka domaćica želi da zablista u kuhinji.
Ipak, jelo često ne ispadne onako kako smo željeli. Da bi bilo što ukusnije, primijenite neki od kulinarskih trikova profesionalaca.
- Kuvari sole svaku namirnicu pojedinačno u svakoj fazi kuvanja. Ovo pogotovo važi za šnicle. Posolite ih više nego što ste prvobitno mislili.
- Nikad ne stavljajte vrelu hranu u frižider. Neka se prvo ohladi na sobnoj temperaturi.
- Braon pirinač potopite preko noći kako biste ga sutradan lakše skuvali, jer je njemu potrebno mnogo vremena da se skuva.
- Kako bi karfiol zadržao bijelu boju, u vodu u kojoj ga kuvate dodajte malo mlijeka.
- Pola kašičice soli koju dodate u tijesto poboljšaće mu ukus.
- Da biste spriječili da rižoto postane gnjecav, pokrijte ga krpom čim skinete šerpu sa vatre, jer će ona upiti višak vlažnosti.