Ne bacajte iskorišćene kesice od čaja jer mogu i dalje da budu korisne za nešto drugo. Skinite metalnu spajalicu sa kesice i zavežite je koncem da ne ispadaju listići.
U vodi u kojoj kuvate tjesteninu, piletinu ili mahunarke dodajte iskorišćenu kesicu čaja. Kad provri, izvadite kesicu i nastavite normalno da kuvate. Jelu će dati aromatičnost poput začina.
Ukoliko ste sjeckali luk na primjer, neprijatan miris će ostati na vašim rukama, a možete ga se riješiti kad istrljate prste iskorišćenom kesicom čaja.
Ako nemate čime da istučete meso da omekša, jednostavno otvorite kesicu čaja i malo listića pospite po mesu. Biće sličan učinak.
Kesice možete iskoristiti i za čišćenje. Stari drveni namještaj izgledaće kao nov ako navlažite staru kesicu čaja i istrljate drvo. Ako pređete vlažnom kesicom čaja preko staklenih površina i ogledala i osušite ih suvom krpom, biće besprekorno izglancana.
Kesicama čaja istrljajte masnoću iz rerne ili se riješite dosadnih mrlja od kamenca u kupatilu. Neprijatnih mirisa riješite se stavljanjem čaja u kantu za smeće ili frižider.