Трикови

Месар открио: Како се купци варају на грамажи меса

  • Извор: Курир
  • 17.04.2024. 13:36

Неријетко смо свједоци бројним преварама купаца у продавницама.

Трговци се служе различитим триковима како би купци платили више, а купцима се и даље уваљује све и свашта, по свему судећи, водећи се добром старом "ако прође прође".

Већина случајева догађа се с месом и сухомеснатим производима. Наиме, закидање на грамажи је постало уобичајено. Тако је и један купац још у продавници извагао паковање од 100 грама које је испало свега 78 грама меса.

"Обратите пажњу, закидају на мјерењу. На контролној ваги у маркету измјерено по 78 грама. Није први пут да закидају. Жена се брани да је таква вага. На већој грамажи се то теже види, али на 100 грама је баш примјетно”, стоји у објави на Инстаграму, али, није био једини у таквој ситуацији.

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Баба Ванга предвидјела Трећи свјетски рат, од ових њених ријечи се леди крв у жилама

Јавили су се и неки бивши месари, који су људе упозорили на трикове с месом.

"Да знате, месо долази истоварено с водом, тако да, ако вам нарежу килограм шницли и дођете кући и ставите у фрижидер, након неколико сати неће бити један килограм, јер месо калира. Имају и фору с вагом. Испод папира увијек ставе комад нечега да грамажа буде већа јер тако шеф објекта у ком купујете ставља себи бонус у џеп”, коментарисао је човјек који је због тих ствари дао отказ у месари.

Што се тиче трикова с месом, бројни месари не желе да мељу свјеже месо, него купцима нуде већ припремљено, од прије мљевено месо, јер се тако решавају остатака, уместо да купцима понуде праве комаде чистог меса.

Вагнеровци крећу на Харков?

Вагнеровци крећу на Харков?

Већини потрошача не пада на памет код куће или у продавници поново да мјере паковање меса, па се догађа да им у цијену буду урачунати папир или пластична амбалажа у којој је месо паковано.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.