Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posjetu Banjaluci završio je večerom koja je, u jednom banjalučkom restoranu, priređena njemu u čast.
Šefu ruske diplomatije i njegovoj delegaciji posluđeni su domaći specijaliteti kao i vina iz RS.
Poseban meni u čast Sergeja Lavrova odštampan je na srpskom i ruskom jeziku. Kao aperitiv ponuđene su domaće rakije- šljivovica i viljamovka.
Svečana večera počela je predjelom. Na meniju su se našli hercegovački pršut, gibanica, janjski kajmak, domaći uštipci, cicvara.
Među glavnim jelima ponuđeni su biftek u hrustu od začinskog bilja,teleći flam, svinjski vrat, ali i tradicionalni banjalučki roštilj.
Neizostavna su bila i vina iz podruma trebinjskog manastira Tvrdoš, pa su gosti uz dobro jelo mogli da uživaju uz čašu "Žilavke" ili "Vranca".
Domaćin je bio predsjednik RS, Milorad Dodik.