Punjene lignje iz rerne su naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
400 g zamrznutih lignji
50 g riže
1 kašičica suvog začina
pola kašičice bijelog luka u prahu
2 kašičice isjeckanog peršunovog lista
maslinovo ulje
PRIPREMA:
Lignje odmrznite te ocijedite od tečnosti koju će pustiti i posušite papirnim ubrusom. Rižu operite i skuvajte u dva puta većoj količini vode. Zatim je ocijedite od suvišne vode, dodajte začine i dobro promiješajte.
Lignje napunite pripremljenom rižom. Nema potrebe da se napune do vrha jer će riža dodatno nabubriti tokom pečenja. Vatrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem i poslažite lignje. Krakove lignje stavite u sredinu (druga varijanta je da ih sitno iseckate i dodate u nadjev od riže).
Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata, dok jelo ne dobije rumenu boju. Tokom pečenja lignje će otpustiti još vode, tako da nema potrebe da je dodajete prije pečenja.