Једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.
Поховано месо или тиквице, односно плави патлиџан са дресингом, помфритом и сезонском салатом многи сматрају најљепшим ручком.
Али, како у посним данима (сриједа и петак) и периодима великих постова није дозвољено конзумирање меса, јаја и млијечних производа, често имамо дилему како да похујемо барено поврће, а да оно буде једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.
Исту смјесу можете да користите и за спремање пржене рибе, с тим што би требало да преполовите количину куркуме и додате слатку алеву паприку.
Састојци:
- 150 г густина
- 50 г кукурузног брашна
- кафена кашичица куркуме
- пола кафене кашичице соли
- пола кафене кашичице прашка за пециво
- 100 ml киселе воде
Припрема:
Помијешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво у једну посуду, па све добро сједините. У ову смјесу најприје уваљајте све барено поврће које желите да похујете.
Уколико планирате да пржите рибу, ставите пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке у смјесу од густина, кукурузног брашна и соли, па у ову смјесу уваљајте рибу.
Потом у остатак смјесе сипајте киселу воду, добро размутите кашиком тако да нема грудвица и опет уваљајте поврће, односно рибу у ову смесу која је по конзистенцији мало гушћа од смјесе за палачинке.