Српска проја се нашла на листи 50 најбољих хљебова на свијету према америчком Си-ен-ен-у (CNN).
Амерички портал је проју описао као савршен додатак оброку.
“Топле коцке српске проје, односно кукурузног хљеба, омиљени су пратилац раскошним мјесним чорбама у тој земљи. То је јело које се често спрема свјеже за породичне гозбе и служи топло право из рерне уз слане додатке, попут кајмака и чварака”, пише портал.
Си-ен-ен је саставио листу најбољих међу најбољима:
- Болани, Авганистан
- Лаваш, Јерменија
- Дампер, Аустралија
- Лучи, Бангладеш
- Пау ди кеижу, Бразил
- Монтреалски ђевреци, Канада
- Маракета, Чиле
- Шаобин, Кина
-Пан кубано, Куба
- Либа, Египат
- Пупусас, Ел Салвадор
- Инџера, Етиопија
- Багет, Француска
- Качапури, Грузија
- Проја, Србија
- Пумперникел, Њемачка
- Паибао, Хонгконг
- Ругбред, Исланд
- Парата, Индија
- Роти гамбанг, Индонезија
- Сангак, Иран
- Хљеб са содом, Ирска
- Хала, Израел
- Ћабата, Италија
- Бами, Јамајка
- Каре пан, Јапан
- Табун, Јордан
- Роти канаи, Малезија
- Малтешки хлеб (Ил-Ħобż тал-Малти), Малта
- Тортиље, Мексико
- Кобз кесра, Мароко
- Пржени хљеб, народ Навахо
- "Тигров хлеб", Холандија
- Параоа ревена, Нови Зеланд
- Лефсе, Норвешка
- Подпломик, Пољска
- Броа, Португал
- Коровај, Русија
- Пане каразау, Сардинија
- Гјеран панг (хљеб од јаја), Јужна Кореја
- Апам, Шри Ланка
- Кисра, Судан и Јужни Судан
- Лимпа хљеб, Шведска
- Ђеврек, Турска
- Крампет, Велика Британија
- Бисквити, Велика Британија
- Нон, Узбекистан
- Арепа, Венецуела
- Малавах, Јемен