Иако већина људи у нашој земљи воли да једе месо, наш национални тим показао је да знамо шта је добар вегански специјалитет.
Професор и студенткиња Природно-математичког факултета у Новом Саду освојили су сребрну медаљу у категорији веганских јела, у такмичењу које окупља најбоље куваре из целог света, у организацији Свјетске асоцијације куварских организација.
Студенти и професори припремили су три веганска јела, два слана и једно слатко. Ово није прва награда коју студенти гастрономије са Природно-математичког факултета у Новом Саду освајају.
Веганско јело које одражава богатство српске гастрономије и традиције, заузело је сам врх светског кулинарства. Занимљиво је да су српски зачини, као што је камилица, освојили свијет веганске кухиње.
- Први дан је био предјело од веганске варијације ваљушака од црвеног сочива у сосу од спанаћа, са џемом од парадајза. Други јело је чинило главно јело - панакота од три врсте печурака и бундеве, заједно са бургером од хељде и зачина, а трећи дио је био дезерт - чоколадни колач са инсертом од кокоса, чипсом од камилице, пеном од камилице и гелом од манга - објаснила је студенткиња Савета Бикић.