Успјешан експеримент

Влади се сви чуде због овог рецепта: Слатко од сланине сви пробају

  • 25.01.2024. 10:06

Ко воли, сланину једе кад може и како хоће - свјежу, осушену, танко сјечену, гриловану, у јелима, али да ли бисте пробали и слатку варијанту?! Влада Јовановић из Венчана код Аранђеловца тврди да је изузетног укуса...

- Мало сам трагао по интернету, па се тако родила идеја да покушам да направим нешто ново. Сланину сам комбиновао са намирницама и зачинима које сви имамо па је тако настао изузетно укусан спој слатког и сланог и прави деликатес за све оне који воле необично и да експериментишу са укусима - каже Влада.

Какво нас вријеме очекује до краја јануара

Какво нас вријеме очекује до краја јануара

По занимању је електричар, ради у "Колубари" а за кухињу и зимницу заинтересовао се помажући супрузи. Врло брзо је, међутим, почео да смишља занимљиве комбинације воћа и поврћа, па да их уз остале производе излаже на сајмовима хране и пића.

- Када сам се недавно појавио на сајму са слатким од сланине људи су ме са чуђењем гледали. Свима је било необично, пробали су, али су били скептични - како то од сланине слатко? Међутим, послије неколико минута укус би им се свидео и са осмехом би се вратили по још - прича Влада.

Није од оних који чувају тајну рецепта. Каже да се релативно лако припрема а од око 400 грама сланине први пут је имао за теглу од 170 грама и пет, шест малих од 35 грама, тек за пробање.

Случај из Кнежева: Усред дана надувао 3,11

Случај из Кнежева: Усред дана надувао 3,11

- Сланину најприје исјецкам, испржим а када је скоро готова, извадим а у масноћу, која је остала, додам изблендиран црни и бијели лук, со, бибер. Продинстам па додам и један изблендирани парадајз и мало парадајз пиреа. Е, онда се додаје жути шећер и јабуково сирће, вратим сланиницу и све то заједно остаје на ватри још око пола сата да се лијепо укрчка. На крају сипам у вруће тегле и не затварам док се не охлади - детаљно описује поступак.

Ко воли љуто, каже, може да дода чили и заљути, а готово слатко може да се једе како је коме воља.

- Ваља да се прије употребе мало загрије, да се масноћа опусти - може да се служи уз шпагете, макароне, печење, као прелив, али и да се стави на тост или хлеб. Мало слади а мало је и слано. Ја га обожавам а и моје муштерије - наглашава Јовановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.