Ако волите јести чипс, сигурно сте примијетили да врећице чипса никад нису пуне. За то постоји врло добар разлог.
Било да отворите малу врећицу чипса или већу за забаву да бисте нахранили и пријатеље, увијек је помало разочаравајуће видјети да је она далеко од пуне.
Иако бисте могли претпоставити да је врећица само дјеломично напуњена како би компаније имале већи профит, то такође има везе с искуством потрошач.
Наиме, у врећицама се оставља простора како се чипс не би оштетио. Пут од фабрике у којима се чипс производи и пакује до вашег стола је прилично дуг.
Компаније намјерно остављају празан простор у врећици како се чипс не би смрвио и како не би преостале само мрвице.
У врећице чипса се додаје и азотни плин који чипс одржава свјежим.
Азот, како наводе произвођачи, потпуно је безопасан, а показало се и да побољшава укус чипса.
Дакле, сљедећи пут када отворите врећицу чипса само да бисте пронашли знатно мање чипса него што сте очекивали, знајте да то није без доброг разлога.
Због мање количине чипса у врећици добићете бољу порцију и мање ситних, сломљених комадића.