Интернет оцјењивање

Знамо за најбољу, али која је најгора српска храна?

  • 01.04.2025. 07:36

Србија је позната по својој богатој кулинарској традицији, а интернет страница ТастеАтлас, која оцјењивањем традиционалних јела из цијелог свијета даје увид у гастрономске специјалитете, редовно објављује листе најбољих и најгорих јела.

На првом мјесту, као најбоље српско јело, се налазе пазарске мантије, са оцјеном 4.7 од могућих 5. Тајна квалитета пазарских мантија строго је чувана, а стручњаци тврде да се крије у аутентичности домаћих производа и најквалитетнијем месу.

На другом се налази сврљишки белмуж, са оцјеном 4.7 од могућих 5. Белмуж је једноставан деликатес који се прави од младог овчијег сира и кукурузног или пшеничног брашна, познат по богатом укусу и калоричној вриједности.

Попијте шољицу кафе са овим састојком и заборавите на главобољу

Попијте шољицу кафе са овим састојком и заборавите на главобољу

На трећем је комплет лепиња, са оцјеном 4.6 од могућих 5. То је једно од најпознатијих јела западне Србије, гдје се сматра правим кулинарским благом, и  незаобилазан је дио традиционалног доручка и омиљен међу љубитељима "јаке" хране.

Најгора јела

Најгоре рангирано јело је жива пљескавица, са оцјеном 2.9, а на другом се налази чорба од спанаћа са оцјеном 3.2. На трећем мјесту се налазе резанци са маком, са оцјеном 3.2 од могућих 5. Више о најгорим јелима пронађите на званичној интернет страници.

Српска кухиња је спој различитих утицаја, прије свега балканских, османских, аустроугарских и медитеранских, што јој даје посебан карактер и разноврсност укуса. Основне намирнице попут меса, поврћа, сира и тијеста чине основу многих традиционалних јела, док се процеси припреме често ослањају на споро кување, печење и димљење, што доприноси богатству арома.

Раствор од пива учиниће да цвијеће цвјета као никада прије: Ево како да га направите

Раствор од пива учиниће да цвијеће цвјета као никада прије: Ево како да га направите

Велики дио српске кулинарске традиције чине оброци припремљени за посебне прилике, као што су славе, Божић, Ускрс и друга славља. Свака од ових прилика носи са собом специфичне рецепте и ритуале који се вијековима преносе унутар породица. Поред тога, српска кухиња је позната по гостопримству, гдје се сваки гост дочекује богатом трпезом и аутентичним специјалитетима.

ТастеАтлас рангирање потврђује да је српска кухиња препозната у свијету, али такође пружа прилику за даљу промоцију и унапређење гастрономског туризма. У ери глобализације, гдје модерни ресторани експериментишу са иновативним приступима традиционалним јелима, Србија има шансу да још више афирмише своју кулинарску сцену.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:10 Серија: Златни дечко (16+)

    'Серија: Златни дечко (16+)

  • 23:10 Ноћни програм

    Ноћни програм