До краја радног времена остало је још неколико сати и већ лагано осећате умор. Посежете за шољицом скуване кафе која вам од јутра стоји на радном столу и питате се да ли послије толиког стајања уопште смијете да је попијете.
Ево одговора на то питање.
1. Шта ако је ријеч о кафи с млијеком
Ако је добро затворено и стављено у фрижидер, млијеко може остати свјеже и недјељу дана након отварања. Ако га пак оставите у кафи (нес или црној) више од неколико сати, скувајте нову кафу.
2. Мијења ли се с временом укус
Скувана кафа може да промијени укус и након 30 минута, а после тог времена имате отприлике четири сата прије него што се уља која се налазе у кафи покваре, што резултира лошијим укусом овог напитка. Дакле, кафу је најбоље попити до пола сата након кувања.
3. Шта се дешава кад одстоји
Црна кафа је тад сигурна за пиће, мада вјероватно неће имати једнако добар укус као кад је тек скувана. Боље је да направите нову, а ако сте баш ријешени да попијете ту кафу, претходно је загријте.