О супер моћима кокосовог уља посебно се прича последњих година, и због тога се све чешће користи, у кухињи, у одржавању љепоте, али и у кафи.
Кокосово уље, наиме не садржи ни угљене хидрате, ни протеине, већ је потпуно липидног састава што значи да се састоји од масних киселина ланаца средње величине. Остале намирнице које свакодневно конзумирамо најчешће се састоје од масних киселина дугачког ланца.
Ево зашто је добро додати кашичицу кокосовог уља у кафу:
Не само да кокосово уље чини вашу кафу укусном, већ вам може помоћи и при мршављењу. Наиме, због свог састава оно постаје извор енергије.
Након дуготрајног конзумирања кокосовог уља, долази до убрзања метаболизма, а самим тим може доћи и до губитка килограма. Наравно, нутриционисти напомињу да је неопходно редуковати и исхрану. Кокосово уље може помоћи, али никако није чаробни штапић.
Осим тога, лауринска киселина, која се налази у саставу кокосовог уља утиче на јачање имунитета.
Због истог састојка, уље има и антибактеријско, антивирусно и антигљивично дјеловање.
Напомена: Не препоручује се пречесто додавање кокосовог уља у кафу, јер би могло доћи до пробавних тегоба.
Довољно је додати малу количину у јутарњу кафу.