Јабуке су познате по томе што побољшавају пробаву, рјешавају проблем затвора, јачају имунитет, смањују ризик од дијабетеса и холестерола те су корисне за здравље зуба.
Такође, обилују витамином Ц. Према истраживању "Harvard School of Public Health", једна јабука садржи око 95 калорија, нема масти, али има 1 грам протеина, 25 грама угљикохидрата, 19 грама природних шећера и 3 грама влакана.
Оно што већина људи не зна је да постоји одређено вријеме када конзумација јабуке може бити контрапродуктивна за тијело. Када је то најгоре вријеме за јести јабуку?
Најгора опција је јести јабуку ноћу, када се метаболизам успорава, а тијело улази у фазу одмора. У том тренутку тијело не може правилно пробавити храњиве твари из јабуке, па их не може искористити у потпуности, што значи да не добијате све предности од ње.
Најбоље вријеме за конзумацију јабуке је ујутро. Висок удио влакана у јабукама придоноси здравом функционисању пробавног система, што може продужити осјећај ситости између оброка.
Такође, важно је напоменути да ако једете јабуку након вјежбања, ваше тијело можда неће ефикасно апсорбовати храњиве твари из ње. То је зато што су тијелу потребни протеини за обнову мишића и угљикохидрати за енергију.