Савјет

Каква јаја су најбоља

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 17.06.2024. 10:57

Омиљени избор многих када је доручак у питању су јаја. Кајгана, тврдо или меко кувана, на око, омлет…

Постоји заиста много варијација припреме ове намирнице, али да ли сте се икада запитали да ли постоји начин који је "најздравији“?

Стручњаци тврде да начин припреме јаја може и те како да утиче на њихову храњиву вриједност.

Змије направиле много посла ватрогасцима у бх. граду

Змије направиле много посла ватрогасцима у бх. граду

Најприје морате да обратите пажњу на одабир масноће коју ћете користити ако јаја припремате у тигању. Користите она уља која су стабилна при вишим температурама. Можете да их пржите на кокосовом или екстра дјевичанском маслиновом уљу или маслацу. Домаћа маст је такође одличан избор, преноси "Крстарица".

Када је ријеч о јајима, многи ће споменути холестерол као изговор да ову намирницу не конзумирају чешће, али оно што би требало да знамо, јесте чињеница да ће доћи до губитка храњивих ствари и повећања количине оксидираног холестерола ако јаје прекувате или препржите.

Ако сте на дијети или покушавате да се ријешите сувишних килограма, најбоља опција за вас је да кувате јаја. Додајте их салатама и поврћу. Ако ипак више волите да их припремате као омлет, комбинујте их с куваним поврћем и орашастим плодовима, пише "Вечерњи лист".

Познати лијек под истрагом, неке земље га већ повукле

Познати лијек под истрагом, неке земље га већ повукле


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: