Recepti

"Mirisi iz Majine kuhinje" - Jabuke sa pudingom i veganski burgeri

  • Извор: АТВ
  • 26.12.2022. 12:00

"Mirisi iz Majine kuhinje" donose vam recepte jabuka sa pudingom i veganskih burgera.

Jabuke sa pudingom

4 slatke crvene jabuke

3 zrele banane

1 pakovanje pudinga od vanile

1 l biljnog mlijeka od zobi bez glutena

1 štapić vanile

1 pakovanje agavinog sirupa

Organski cimet

Namaz od jagoda

Začin za medenjake

Jabuke oprati, tanko narezati i začiniti cimetom i začinom za medenjake. Poredati u male posude za pečenje i peći oko 20 minuta na 200°C.

Za to vrijeme isjeći banane i skuvati puding.

Od 900 ml biljnog napitka, izdvojiti 10-15 kašika napitka.

Veći dio zagrijati do tačke ključanja, a u manji dio usuti dvije kesice vanilinog pudinga i dobro izmiješati. U šerpu sipati i 8-10 kašika agavinog sirupa ili nekog drugog zaslađivača i po želji dodati jedan štapić vanile. Kad proključa, dodati ostatak napitka u kojem je puding, smanjiti i miješati dok se ne zgusne.

Na pečene jabuke dodati isjeckane banane, skuvani puding i džem od jagode.

Vratiti u rernu na još 5-7 minuta i poslužimo toplo.

Veganski burgeri

1 konzerva crvenog graha

1/2 tegle slanutka

2 glavice luka

500 gr vrganja

2 kasike sočiva

2 kašike zobenih pahuljica

3-4 kasike tapioke(ili obično brašno)

biber, so, miks začina, bijeli luk u prahu, senf u prahu, čili, aleva paprika, zelena salata

kiseli krastavci

posna majoneza

posni sir

INSTRUKCIJE

Pomješajte sve sastojke sem gljiva plus jedna glavica luka isjeckana, drugu ostavite za gljive. Stavite začine i prebacite u blender i izblendajte sve.

U tavi pirjajte isjeckani luk nekih 10-ak minuta. Nakon toga stavite gljive i nekih 15-20 minuta pecite uz dodavanje vode i na kraju dodajte sve začine i stavite u blender i izblendajte.

U smjesu od graha, slanutka, luka, sočiva i zobenih pahuljica dodajte izblendane gljive i tapioku. Stavite tapioke toliko dok ne bude masa kompaktna za oblikovati. Takodje ovdje "probajte" smjesu. Uzmite malo i probajte treba li nesto od začina dodati i dodajte po željama. Ja volim ljuto tako da čili nikad nije višak.

Lijepo nauljite ruke sa uljem i oblikujte burgere. Pecite na gril tavi oko 4 minute sa svake strane. Tijesto imate na profilu kao i krompiriće. 


Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.