Обратите пажњу

Научници објаснили шта уносимо у организам када једемо туњевину у конзерви

  • Извор: Крстарица
  • 17.11.2024. 14:46

Ако и ви спадате међу особе којима је омиљени лагани оброк туњевина из конзерве са рижом, тјестенином или салатом, имамо лоше вијести.

Само једна конзерва туњевине у себи садржи 18.11 микрограма живе, док је дозвољен максимални унос живе је 1.6 микрограма по килограму тјелесне масе и то седмично! 

Зато водите рачуна да конзервирану туњевину не конзумирате превише. 

Једна студија која је спроведена на Универзитету у Бингамтону у Њујорку, чији су резултати објављени у часопису “Food and Function”, упозорава на количину цинка у конзервираној туњевини.

Мима Караџић у центру скандала: Испред њега линије бијелог праха

Мима Караџић у центру скандала: Испред њега линије бијелог праха

"Повећање пропустљивости цријева никако није добро јер то значи да једињења, која не би требало да уђу у крвоток, могу ту да доспију. Ово стање зове се "синдром пропусног цријева" и може да изазове мултиплу склерозу. У суштини долази до оштећења имунитета због материје које организам апсорбује кроз пропусна цријева", објашњава водећи научник студије Гречен Малер.

Повишен ниво цинка у организму манифестује се кроз повраћање, мучнину, губитак свијести и високу температуру, а велике количине у организму могу да проузрокују пад гвожђа и глукозе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 15:45 Документарни програм (Р)

    '' Документарни програм (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја