Чиа сјеменке одлично утичу на ваш мозак, на варење, али и на здравље кардиоваскуларног система.
Чиа одлично утиче на наш мозак јер садржи много омега 3 масне киселине које утичу на смањење апетита и на побољшање расположења.
Због своје велике количине влакана које посједују чиа сјеменке су одлични пробиотик. Током варења сјеменке набубре и постану геласте текстуре. Влакна омогућавају чиа сјеменкама да на природан начин чисте цријева.
Уколико их помијешате са јогуртом и оставите у фрижидеру док не набубре и то послије поједете олакшаћете проблем са пробавом.
Чиа сјеменке су богате антиоксидансима и влакнима. Садрже висок ниво магнезијума, цинка, гвожђа и калцијума. Ова сјеменка може много да утиче на унапрјеђивање здравља, посебно кад је ријеч код спречавања обољења срца.