Здравље у тањиру

Ово је 5 најздравијих врста рибе: Требало би да их једемо два пута недјељно

  • Извор: Магазин новости
  • 14.06.2024. 16:24

Риба је одличан извор немасних протеина са високим садржајем омега-3, минерала (посебно јода) и других микронутријената.

Америчко удружење за срце препоручује да се риба нађе на тањиру најмање два пута недјељно, а сматра се да су ове врсте најздравије:

Лосос

Једна од најсвестранијих риба (и вјероватно најпопуларнија) - лосос, је укусан и препун хранљивих материја. Садржи мега-3, витамин Д3, протеине и витамин Б12.

Инћун

Ове мале рибе садрже селен (који подржава здравље штитне жлијезде) и омега-3 (које помажу когнитивним функцијама и кардиоваскуларном здрављу), а и јако су укусне. Можете их користити у салатама, преливима за салату или у сосу за тјестенину.

Скуша

Још један одличан извор омега-3, Б12 и витамина Д је скуша.

Сардина

Слично инћунима сардине такође садрже много омега-3 масних киселина. Поред тога, они су одличан извор витамина Б12, минерала и калцијума.

Туна

Туњевина је добар извор омега-3, витамина Б12 и Д, јода и селена. Пошто је то већа риба, важно је узети у обзир одакле долази.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: