Риба је одличан извор немасних протеина са високим садржајем омега-3, минерала (посебно јода) и других микронутријената.
Америчко удружење за срце препоручује да се риба нађе на тањиру најмање два пута недјељно, а сматра се да су ове врсте најздравије:
Лосос
Једна од најсвестранијих риба (и вјероватно најпопуларнија) - лосос, је укусан и препун хранљивих материја. Садржи мега-3, витамин Д3, протеине и витамин Б12.
Инћун
Ове мале рибе садрже селен (који подржава здравље штитне жлијезде) и омега-3 (које помажу когнитивним функцијама и кардиоваскуларном здрављу), а и јако су укусне. Можете их користити у салатама, преливима за салату или у сосу за тјестенину.
Скуша
Још један одличан извор омега-3, Б12 и витамина Д је скуша.
Сардина
Слично инћунима сардине такође садрже много омега-3 масних киселина. Поред тога, они су одличан извор витамина Б12, минерала и калцијума.
Туна
Туњевина је добар извор омега-3, витамина Б12 и Д, јода и селена. Пошто је то већа риба, важно је узети у обзир одакле долази.