Пробавне сметње повезане су с осјећајем надутости и упаљеног подручја трбуха. Често осјећате надутост нарочито након што поједете одређену врсту хране.
Како бисмо се учинковито борили против ове честе болести, намјеравамо препоручити неколико намирница прикладних за овај конкретан случај. Они ће вам бити од велике користи и помоћи ће вам да вратите оптимално функционирање пробавног система.
Надутост и вишак килограма су двије уобичајене здравствене бриге с којима се многи људи боре. Надутост, често узрокована вишком гасова или задржавањем воде, може бити неугодна и утицати на нечије самопоуздање.
Према нутриционистици Каролин Фарелл, особе које пате од гастроинтестиналних проблема требале би ограничити унос цитруса.
"Цитруси попут наранџа и грејпа су кисели, а киселост може иритирати пробаву код неких људи и узроковати нелагоду", додаје Фаррелл.
Цитруси обухваћају наранџе, грејп, лимун, лимету и мандарине. Иако су сви ти плодови цијењени због освјежавајућих окуса и високог садржаја витамина Ц, код неких особа могу бити извор пробавних сметњи, преноси Кликс