Одговарајући нивои хемоглобина су од пресудне важности, јер преносе кисеоник из плућа до свих дијелова тијела.
Ових пет воћки богатих гвожђем, фолатом, витамином Ц и другим хранљивим материјама, могу допринијети да се природно повећа ниво хемоглобина у организму.
Јабуке
Богате гвожђем и витамином Ц, јабуке могу помоћи у побољшању нивоа хемоглобина. Гвожђе у јабукама је у облику који се лако апсорбује у организму, што их чини одличним избором за борбу против анемије.
Нар
Нар је препун гвожђа, витамина Ц и антиоксиданса. Ове материје не само да помажу у повећању нивоа хемоглобина, већ и побољшавају циркулацију крви и опште здравље срца.
Кајсије
Кајсије су добар извор гвожђа, витамина Ц и бета-каротена. Редовна конзумација кајсија може помоћи у производњи здравих црвених крвних зрнаца и повећати ниво хемоглобина.
Суве шљиве
Суве шљиве су богате гвожђем, витамином Ц и бакром, који су неопходни за производњу хемоглобина. Такође, помажу у спречавању затвора и унапређују здравље цријева.
Грожђе
Грожђе садржи гвожђе, витамин Ц и антиоксидансе попут ресвератрола, који могу помоћи у повећању нивоа хемоглобина и побољшању општег здравља.