Наранџе су цитрусно воће које може да се једе само за себе, али и да се циједи и да служи као декорација. Пуне су бројних бенефита, а ово су само неки од њих.
Оно што готово сви знамо јесте да су пуне витамина односно антиоксиданса растворљивог у води који спречава оштећења ћелија. Поред витамина Ц, наранџа садржи и друге бенефите.
Влакна
Она могу да држе ниво шећера у крви под контролом, а и да смање висок холестерол.
Калцијум
Наранџе садрже око 55 мг калцијума односно чак 6% препоручене дневне дозе. Калцијум је важан за иградњу јаких костију и одржавање здравља костију.
Фолна киселина
Ако немате довољно фолата у исхрани, то може да доведе до болести крви. Посебна је препорука ако сте трудни, да обавезно конзумирате наранџу управо због природног извора фолата.
Калијум
Овај минерал регулише рад срца и функцију мишића, а показало се да снижава крвни притисак код људи са хипертензијом.
Лимунска киселина
Она се користи као природни конзерванс, а наранџе га имају у изобиљу и могу повољно утицати на избацивање камена у бубрегу.