Журке

Куртиновић за ”АТВ Јутро”: У новогодишњим изласцима страни гости чине 60-70 одсто капацитета

  • Извор: АТВ
  • 31.12.2023. 11:17

Горан Куртиновић из Удружења угоститеља и хотелијера Републике Српске ”Хорека” оцјенио је за ”АТВ Јутро” да су у вријеме празника дневне журке постале веома популарне.

”Дневне журке су замишљене тако да се у свакодневном амбијенту окупимо са што више колега. Вечерње журке су обично резервисане за узак круг људи, док на дневним можете да се сретнете са комшијом, другом... Свако може да ”налети” на пар сати, па и родитељи који дјецу оставе на чување бакама, а онда навече прослављају у кругу породице”, рекао је Куртиновић.

Појаснио је да је цијена резервација за вечерње журке у сталном расту. То, како каже, није није скупо за госте из региона, али јесте за локално становништво што је један од разлога све већег броја дневних журки.

”Оне се одржавају без додатног плаћања ангажмана или резервације. Домаћи гости обично новогодишњу ноћ проведу у кругу породице, прославе настављају 1. и 2. јануара када су цијене резервација приступачније. Ми наш град и ресторане понудимо људима из региона да се проведу, што је феноменална ствар”, рекао је Куртиновић.

Он каже да у будућности вечерње журке неће бити јефтиније и да треба тежити ка томе да то буде продуктивније, да плате расту и слично.

”У вечерашњим изласцима, те капацитетима хотела и ресторана око 60 до 70 одсто су страни гости који заједно с нама уживају у амбијенту. Ми смо ”питом народ”, са нама се лијепо дружити јер смо по природи весељаци. У таквом амбијенту гости се осјећају угодно и у дневним варијантима, а да не причам о вечерњим”, истакао је Куртиновић.

Нагласио је да Српска има богату гастрономску понуду што је, уз концерте познатих регионалних музичких звијезда, такође мамац за туристе. 

”Што је већа музичка звијезда прије се букирају смјештајни капацитети и људи се одлуче за прославу Нове године у Бањалуци. Па чак и ако не нађу мјеста у ресторанима, имају ту сигурност да се могу добро провести и на тргу. Имали смо среће посљедњих година да нас је и вријеме послужило”, навео је Куртиновић.

Истиче да је велика предност и то што имамо богату гастрономску понуду са домаћим и здравим производима високог квалитета.

”Нисмо отишли у индустријализацију тих производа и, у односу на Запад, успјели смо да то сачувамо. Имамо свјеже месо које долази у роштиљнице, а оне су нам темељ угоститељства и на то се услуга даље надограђује. То треба да његујемо и сачувамо, да држимо да нам то буде основна ствар за привлачење туриста”, нагласио је Куртиновић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: