Novinarka i analitičarka

Smajlović: Srpska ima identitet i to je garancija opstanka

  • Извор: РТРС
  • 13.01.2022. 10:32

Republika Srpska ima svoj identitet, riješena je da ga brani i to je garancija opstanka, istakla je novinarka i analitičarka Ljiljana Smajlović, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

Istakla je da se i spolja vidi da Republika Srpska djeluje kao zajednica koja se mora održati, te dodala je da se to vidi i kroz proslavu Dana Republike.

"Ova BiH je nastala na političko-poslovnom modelu koje su dogovorile velike sile. BiH je ostala protektorat, a tu se odvijaju političke borbe gdje svaka strana pokušava dobiti zaštitu neke od svjetskih sila", istakla je Smajlović.

Naglasila je da se radi o borbi za političku prevlast.

Istakla je da se i spolja vidi da Republika Srpska djeluje kao zajednica koja se mora održati, te dodala je da se to vidi i kroz proslavu Dana Republike.

"Ova BiH je nastala na političko-poslovnom modelu koje su dogovorile velike sile. BiH je ostala protektorat, a tu se odvijaju političke borbe gdje svaka strana pokušava dobiti zaštitu neke od svjetskih sila",  istakla je Smajlović.

Naglasila je da se radi o borbi za političku prevlast.

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:40 Документарни програм (Р)

    ' Документарни програм (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.