Јелена Ђоковић је синоним за здрав живот, а декларисана веганка годининама се придржава строгог режима исхране без меса, млијека и шећера.
Међутим, многи не знају да је на такав тип исхране прешла јер је морала, а не толико јер је жељела, а управо је о томе говорила једном приликом. Како је рекла, све је почело још током студентских дана.
– Почела сам да размишљам како да преживим три године, јер нисам имала новца да једем у не знам каквим ресторанима, а нисам ни живјела у дому гдје имам кухињу. Тако да је веганство кренуло из муке – рекла је Јелена.
Она је тада рекла да је питање да ли ће до краја живота остати веган, али да јој је за сада најважније да се добро осјећа
– Ја сам била велики месојед, и јако га волим још увијек, али га не једем. Добро се осјећам и мени је то био циљ, да нађем начин како да живим овај живот будна, са енергијом, здрава – казала је.
Она је додала да је важан и начин припреме хране.
– Моја исхрана је 70 одсто сирова храна, а 30 одсто скувана. Најчешће једем супу, безглутенску тјестенину, киноу, пиринач… Тешко је данас наћи праву храну и припремљену на здрав начин. Зато ми је важно да се добро организујем око оброка и срећна сам што имам партнера који је као и ја посвећен томе да остане здрав и јак. Наши режими исхране се тек мало разликују – закључила је Јелена Ђоковић.