Гост АТВ-а

Амиџић: Бањалука се налази у финансијском колапсу, педагози објашњавали саобраћај

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2024. 21:13

Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а, говорио је за АТВ о ситуацији у Бањалуци, првенствено саобраћајној али и о осталим проблемима у овом граду. Он је рекао да је апсолутно неприхватљиво да су појединци из Градске управе Бањалука, који су по вокацији педагози, објашњавали како саобраћај у граду треба да се одвија.

Релација коју смо прелазили за 15-так минута сада нам треба 45 минута, примјећује Амиџић оно што и остали Бањалучани виде већ неко вријеме.

"Према ријечима људи из струке, ми имамо проблем попречних веза односно немамо мостова. Да се завршио мост у насељу Долац ми бисмо сасвим сигурно имали релаксиранију ситуацију. Поражавајуће је и то да Путеви Републике Српске обезбиједе средства да се раде неки пројекти а онда из града имамо ситуацију да се не могу потрошити и ти неки готови новци. Оно што се дешава код Меркатора или што се дешава код Ауто сервиса Видовић је апсолутна неспособност градске администрације да добијена средства не могу да искористе", истакао је Амиџић гостујући у Централним вијестима АТВ-а.

Говорећи о мосту у Чесми, Амиџић је рекао да ће "Путеви" завршити овај мост али да град неће завршити приступне саобраћајнице и мост ће, како каже, бити као споменик.

„У Градску управу треба да се врати струка и да о томе говоре они људи који се разумију. Од овога ми нећемо имати ништа, него још већа и већа чекања“, рекао је Амиџић.

Како имате једну саобраћајну револуцију тако у Бањалуци имамо и једну финансијску револуцију која се још увијек не види, каже Амиџић. Ако погледамо финансијски извјештај онда је апсолутно јасно у каквом финансијском колапсу се налази град Бањалука, додаје.

„Морамо да знамо шта је приоритет и ко је платио то шеталиште или видиковац. Они који се са тим одушевљавају треба да знају ко је то платио. А ја ћу вам сад рећи ко је то платио. Град Бањалука осам мјесеци није исплатио помоћ корисницима, средства за лијечење и рехабилитацију кад су у питању ратни војни инвалиди Војске Републике Српске. Планирана средства су 570.000 КМ. Када идемо по том шеталишту онда морамо да знамо да то платили ови људи“, изјавио је Амиџић.

Први пут у историји Бањалуке имамо ситуацију да нису исплаћене дознаке грађанима које се исплаћују из буџета града према Центру за социјални рад у укупном износу од 533.000 КМ.

„Па су тај видиковац платили дјеца без родитељског старања за које није плаћен смјештај, њих 58, платили су га старија лица у хранитељским породицама, њих 14, па су тај видиковац платили дневни центри гдје имамо 550 корисника. Нису плаћене персоналне асистенције, нису плаћене прихватне станице за дјецу и одрасле и тако даље. Ако је цијена видиковца да ови људи нису добили своја средства и да неће моћи користити услуге које треба да користе, за мене је то прескупо и то је оно што се дешава у Градској управи“, истакао је Амиџић.

Гостовање Срђана Амиџића у Централним вијестима АТВ-а можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм

  • 00:15 Ноћни програм

    Ноћни програм