Драган Пуришић

АТВ на улицама Бањалуке: ''Мали периоди када нема гужве у саобраћају''

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 10:22

Ових дана многи у Бањалуци се жале на гужве које их итекако коштају прије свега - времена. Некада је застој у саобраћају био само ујутру када људи одлазе на посао и поподне када се враћају. Међутим, данас, скоро па да је и немогуће погодити период у дану када се може нормално возити по граду.

О томе за АТВ свједочи и Драган Пуришић, предсједник удружења "Бањалучки такси", с којим се наша екипа провозала улицама града. Он каже да су мали временски периоди када нема гужве у саобраћају.

„Ујутро се иду на посао, поподне се враћа, између су стално неке обавезе. Поподне многи возе дјецу на рекреацију и остале активности, тако да је до 21 час велики промет у саобраћају“, рекао је Пуришић.

Каже да је претходних година гужва на саобраћајницама била само ујутро током одласка грађана на посао и поподне, при повратку са радних мјеста. Међутим, данас је ситуација другачија. Неке улице су по цијели дан „закрчене“ возилима, а Пуришић као једно од рјешења види изградњу још једног моста, чиме би лијева и десна страна ријеке Врбас били у доброј комуникацији.

„Прво треба урадити квалитетну и добру студију па онда даље размишљати. Струка ће рећи више него ми 'обични' грађани, и то за комплетан град“, изјавио је Пуришић за АТВ. 

Опширније погледајте у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.