Главна служба за ревизију

Бањалуци негативан извјештај

  • Извор: АТВ
  • 16.08.2024. 19:12

Бањалука је добила негативно мишљење на финансијски извјештај за прошлу годину. Лагали су и о дефициту. Ревизори су установили да је стварни буџетски дефицит Града већи за 10.661.603 КМ од онога што су градски оци приказали у свом извјештају.

Већ двије године тврдим да Драшко Станивуковић и његов „елитни одред“ за трошење народних пара не раде у складу са законом. Новац који је предвиђен у Буџету троше мимо свих законских процедура и правилника, категоричан је први човјек бањалучке Скупштине.

- И ево сада у свјетлу ових догађаја које данас имамо, прије свега мислим на тај кредит од 10 милиона који они траже, идентична је цифра са оним дефицитом који се појављује у Извјештају Главне службе за ревизију. Тако да ја могу да закључим само да Кресојевић и Станивуковић и остала екипа тај кредит не траже како би спасили грађане Бањалуке због несташице воде, већ покушавају да спасу себе и своју кожу од кривичне одговорности - каже Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука. 

Да ли намјерно или у незнању, ниједно нам, нажалост, више није чудно, у Граду су мијешали и фондове, односно класификације. Замјерка ревизора је стигла и у погледу јавних набавки.

- Град Бања Лука је провео јавне набавке радова које се односе на изградњу централног споменика погинулим борцима (5.389.897 КМ) и реконструкцију саобраћајнице (1.068.305 КМ) за које нису обезбијеђени извори финансирања, што није у складу са чланом 17. и 18. став 1) тачка д) Закона о јавним набавкама. Такође, уговор о јавној набавци украса за новогодишње празнике (109.495 КМ) закључен је након набављених роба и извршених услуга, што није у складу са чланом 3. и 6. истог закона - 

Пробили су и рок за слање извјештаја Министарству финансија. Није то једино. Још се чека и на приједлог Плана за измирење неизмирених обавеза за 2022.

Ти дугови још чекају, а неки сумњају да их има и из ’21. који су се акумулирали у 2024.

Покушали смо добити одговоре из Града, али за нас данас нису имали времена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм