Избори

Бањалучки СДС не подржава Станивуковића

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 19:31

Градски одбор СДС-а не подржава Драшка Станивуковића за градоначелника. Замјеник предсједника странке Славко Грбић каже за АТВ да коалициони споразум из 2020. године није испоштован, а СДС је те године дао много да Станивуковић постане градоначелник.

"Ништа испоштовано није од нашег договора у прилогу ће бити уговор који смо потписали 2020. године гдје смо ми крвљу, снагом, енергијом стали иза њега. То се може видјети из снимака те године. Сви његови саборци су одустали од њега веома брзо. СДС је посљедњи одустао. Ја који сам предводио у том моменту борбу за Драшка посљедњи сам одустао, ћутим и трпим. Читава наша организација у овом тренутку трпи његове лоше намјере које су се исказале у отимању чланства и непоштовању споразума који смо потписали. Споразум је јасан и јасно дефинише његове обавезе", каже Грбић.

Он поручује да су своју енергију уложили у његову побједу, иако су знали да ће због тога имати мање одборника.

"Генерални директор, ако га одређује странка а одређује га, први избори СДС. Ми смо своју енергију уложили у његову побједу јер смо знали да ћемо имати мањак одборника, јер увијек кандидат за градоначелника повуче више одборника. Године 2020. смо знали да  ћемо претрпјети велику штету тиме што ја нећу бити кандидат за градоначелника и уступам своје мјесто Драшку. Право првог избора генералног директора који треба да ојача странку је био СДС, а то се никада није десило", каже Грбић.

Говорећи о крађи одборника, Грбић истиче да су изгубили веома много. Од изборне кампање, па у наредном периоду су константно превлачили чланове СДС-а у преводили их у ПДП. Сада је СДС стао на свој пут, очеличио и схватио да мора ићи својим путем, јасан је Грбић. 

Он није одушевљен ни оним што је Станивуковић направио у Бањалуци.

"Као грађанин видим да је трошио наше паре. У прилогу сам навео улицу гдје још увијек нема канализације, водовода, асфалта. О чему причамо? Само причамо о ономе што треба донијети гласове. Завртили смо се кроз толике круже токове да нам се врти у глави. Паркинга нема. То није рјешење, Станивуковић није урадио оно што треба граду Бањалука", каже Грбић.

Он се захвалио АТВ-у што смо му пружили прилику да о овој теми говори јавно.

"Морам напоменути да смо предсједник Градског одбора СДС-а Жељко Раљић и ја покушавали ступити у контакт са БН телевизијом коју сматрамо братском, међутим они нису имали снаге, воље и жеље да нас саслушају. Ја вам се захваљујем да сте ви имали све ово наведено да могу изнијети ставове наше организације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм