Бањалука

Чиме се служе Станивуковићеви портали - само он није крив за гужву?

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 12:51

На Фејсбук страници једног портала који подржава градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића објављен је видео у којем критикују саобраћајне гужве, односно чињеницу да возачи не крећу иако је на семафору зелено свјетло, инсинуирајући да се ради о намјерном стварању исте иако је Град Бањалука организовао бициклијаду а полиција била задужена за регулисање саобраћаја на тој раскрсници.

У поменутој објави снимак приказује стање на једној раскрсници у Бањалуци која је у вријеме које се види на инструмент табли аутомобила из којег је снимано била затворена због одржавања бициклијаде.

Подсјећања ради, Град Бањалука се придружио обиљежавању Европске седмице мобилности која је завршена у недјељу, 22. септембра обиљежавањем Свјетског дана без аутомобила. Тим поводом, у Бањалуци је одржана бициклијада у организацији Центра за животну средину и партнера. 

Добили воду, као да нису: У Чокорским пољима и даље проблеми са водом

Добили воду, као да нису: У Чокорским пољима и даље проблеми са водом

На поменутом снимку види се да возачи стоје иако је на семафору зелено свјетло. Момак који је снимио видео, коментарише како возачи не крећу. На снимку се, такође, види аутомобил полицијске патроле која је била задужена да у то вријеме, а због одржавања бициклијаде, регулише саобраћај на тој раскрсници.

"Гледај ово, неће да иде нико“, говори младић на снимку.

Такође, подсјећања ради, на страници Градске управе Бањалука  у петак, 20. септембра, уредно је најављено да ће доћи до измјена у одвијању саобраћаја због одржавања Европске седмице мобилности, а поводом Свјетског дана без аутомобила.

"Због обиљежавања Европске седмице мобилности, а поводом Свјетског дана без аутомобила, Одјељење за саобраћај и путеве обавјештава грађане да ће у недјељу, 22. септембра у времену од 11 до 13 часова, у Улици Краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од Aлејe Светог Саве  до Улице Марије Бурсаћ бити обустављен саобраћај за сва моторна возила“, наведено је у петак на сајту Градске управе.

Да Драшко Станивуковић не бира средства потврдио је и овим још једном. 

Као да је мало што возачи у Бањалуци свакодневно већ дужи временски период, а нарочито од почетка предизборне кампање, сате и сате проводе заробљени у саобраћајном колапсу изазваном ''саобраћајном револуцијом'' којом се Станивуковић хвали на сва звона, сада је отишао и корак даље па својим послушницима издаје наредбе да шире овакве дезинформације и за гужве оптужује савјесне возач.

У Бањалуци данима влада прави саобраћајни колапс који готово свакодневно у својим раљама држи стотине возача. Транзити, умјесто да растерете саобраћај, практично су блокирани.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска