Вјештак саобраћајне струке

Ћопић: Маратони су пожељни али потребна је детаљна организација

  • Извор: АТВ
  • 29.09.2024. 12:19

Вјештак саобраћајне струке Никола Ћопић рекао је за АТВ, коментаришући потпуну обуставу саобраћаја у Бањалуци због одржавања манифестације "4. Бањалучки маратон“ (10. Бањалучки полумаратон), да нико нема ништа против маратона.

"Осванули смо јутрос са блокираним градом јер се одржава маратон. Нико нема ништа против маратона, њих је увијек било и биће и треба да их буде али постоји велики проблем а то је када се комплетна обустава саобраћај у Бањалуци најави дан раније и када се не обезбиједе алтернативни правци“, рекао је Ћопић у изјави за АТВ.

Бањалучани огорчени и бијесни: ''И, ево, вратили смо се нигдје нисмо стигли''

Бањалучани огорчени и бијесни: ''И, ево, вратили смо се нигдје нисмо стигли''

Ћопић каже да стање у саобраћају у Бањалуци такво да је практично читав град блокиран и да је немогуће доћи од тачке А до тачке Б што је поприличан проблем.

Вјештак саобраћајне струке напомиње да је добро што саобраћај за вријеме обуставе регулишу припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

"Оно што можемо да видимо и у већим градовима када су маратони јесте да саобраћај регулишу волонтери испред организације маратона. Добро је што то није случај у Бањалуци. Бојим се да би овдје, да је то случај, настали још већи проблеми“, каже Ћопић.

ПУ Бањалука: Молимо грађане за разумијевање, ускоро нормализација саобраћаја

ПУ Бањалука: Молимо грађане за разумијевање, ускоро нормализација саобраћаја

Истиче да су маратони пожељни.

"Треба пружити подршку који се мјесецима, па и годинама, спремају за то али овакве, као и неке друге, ствари не могу се радити на пречац. Потребна је озбиљна и детаљна организација, планирање рута маратона али и планирање алтернативних праваца за грађане града у којем се овакве манифестације одржавају“, закључио је вјештак саобраћајне струке Никола Ћопић у изјави за АТВ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)