Генерални директор УКЦ-а

Ђајић: Паркинг бесплатан за све кориснике; Настављамо даље

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2024. 09:12

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је данас поводом пуштања у рад једног дијела гараже у оквиру УКЦ-а да је ово један поклон свим људима који користе њихове услуге.

Како каже, гаража се простире на 16 дунума.

"Данас је отворено 560 нових гаражних мјеста. Сва мјеста су скоро попуњена што говори колико је ово било потребно“, рекао је Ђајић.

Ђајић је нагласио да је паркинг бесплатан за све кориснике.

"Настављамо даље, спуштамо се на сљедећу етажу гдје ће бити још 560 мјеста и на крају ће бити око 2.200 гаражних мјеста. Ово је један од највећих саобраћајних комплекса у региону а ријетко која болница и у Европи има оволики број паркинг мјеста. Овај објекат има укупно више од 80.000 квадратних метара“, рекао је он.

Додаје да, поред основног занимања а то је лијечење пацијената, морају да воде рачуна о томе какви су услови боравка али и како корисници услуга УКЦ-а да се паркирају.

"Ово ће допринијети бољем функционисању и растерећењу гужви око УКЦ-а. На УКЦ-у ради око 3.500 запослених, имамо око 1.500 лежећих пацијената и око 3.000 до 5.000 долази дневно на прегледе, око 2.000 студената, више од 2.000 оних који долазе у посјете - ово је мали град“, додао је Ђајић.

Каже да је ово тек почетак да су у плану и други велики пројекти.

"Планирамо да градимо Психијатрију као и Медицински факултет и Медицинску школу а већ је у току изградња кухиње и техничко-економског блока за гријање као и вешерај. Радимо, градимо, желимо најбоље становницима“, додао је Ђајић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)

  • 12:55 Гола наука (Р)

    ' Гола наука (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.