Бањалука

Ђајић: Умјесто зграде у центру града биће изграђен вртић

  • Извор: Агенције
  • 01.07.2024. 19:48

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић изјавио је да ће у центру Бањалуке бити изграђен вртић, а не зграда како је раније планирала Градска управа.

Ђајић је рекао да је то потврђено данас на јавној расправи о Регулационом плану Центар – Исток.

"Дјеца, родитељи, станари и ми из СНСД-а смо побиједили (градоначелника Бањалуке) Драшка Станивуковића и спријечили га да са својим тајкунима прави зграду у парку `Купусиште` са 15 спратова", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци након јавне расправе.

Он је додао да ће Градски одбор СНСД-а Бањалука наставити да се бори за развој гада и унапређење квалитета живота грађана, а нарочито дјеце.

Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је да је градска администрација спремна да прихвати приједлоге који су квалитетни.

"На иницијативу градоначелника заустављено је то да се у парку `Купусиште` изгради зграда, односно да се регулациони план који предвиђа стамбено-пословни објекат – преиспита на начин да се ту предвиди предшколска установа. Тиме смо показали да је наша политика била и остала иста – а то је да је за нас приоритет оно што грађани сматрају да је битно", рекао је Кресојевић.

Он је подсјетио да је у току изградња три парка на подручју мјесне заједнице Центар један, те истакао да циљ Градске управе није бетонизација центра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)