Traže se sigurni glasovi

Draškov teror i u ZIBL-u!

  • Извор: АТВ
  • 26.08.2022. 13:18

Bile su dovoljne nepune dvije godine da Banjalučani na svojoj koži iskuse kako izgledaju promjene u režiji PDP-a i njihovih pulena.

Grad nikad prljaviji, sela mjesecima bez vode, Akvana u kolapsu, stotine novih partijskih vojnika u Gradskoj upravi i preduzećima, a gradonačelnik u razno-raznim foto sesijama, rijaliti epizidama, na konjima, sa estradnim zvijezdama i egzotičnim destinacijama. Sve naravno uz pratnju nabildanih momaka u skupim džipovima.

Njegove partijske kolege, naročito Jelena Trivić koja sebe predstavlja kao moralnu vertikalu, na sve to ćute i usput preko Draška "uhljebljavaju" na gradske jasle i ponekog svog rođaka i prijatelja.

Ipak, ovih dana PDP teror je dosegao nove granice koje niko nije mogao ni da zamisli. Gradska uprava i preduzeća umjesto da rješavaju nagomilane probleme, skupljaju "sigurne glasove" za Draška i Jelenu, a radnici su izloženi pravom mobingu.

- V.d. direktora ZIBL-a, Aleksandar Marković, je na sastanku sa svim radnicima ultimativno tražio "maksimalan angažman", spiskove sigurnih glasova i aktivista spremnih da rade za PDP. Po Markovićevim riječima to je nalog "Draškovog kabineta", a drugačije ponašanje radnika se neće tolerisati - navodi dobro upućeni izvor ATV-a.

- Uz to, radnicima ZIBL-a nisu isplaćene tri plate, uslovi rada su katastrofalni, a direktor i gradonačelnik otvoreno ignorišu svaki pokušaj da se problemi u preduzeću rješavaju sistematski - dodaje izvor.

Uz sve to, Draškov izbor za direktora je diplomac pravnog fakulteta iz Brčkog bez prethodnog iskustva u bilo kakvoj sličnoj djelatnosti. Baš onako u skladu sa velikim PDP najavama zapošljavanja najboljih putem javnih konkursa na zakonit način.

Prava slika i prilika promjena i "poštenja" koje donosi PDP i njihove razvikane "zvijezde"!