Центар 1

Још једна превара градоначелника: Град наплаћује паркинг иако нема законско упориште - станари огорчени

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2024. 16:23

На дјелу је још једна обмана грађана од стране градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Овај пут, градоначелник је преварио станаре бањалучког насеља Центар 1.

Град кажњава станаре зграда "Пентагон" уколико не плате паркинг иако исти није у власништву Града.

Земљиште на којем Град Бањалука у овом насељу уредно наплаћује дневне карте, мјесечне, али и кажњава грађане не припада Граду него ЗЕВ-овима - тврде мјештани овог насеља.

Станковић за АТВ: Град није могао да донесе грађевинску дозволу за реконструкцију куће Милановића

Станковић за АТВ: Град није могао да донесе грађевинску дозволу за реконструкцију куће Милановића

Станари ових зграда кажу да је недостатак паркинг мјеста у граду огроман проблем и да се многи паркирају на њиховом паркингу, јер га Град води под градским.

"Агонија наших станара у "Пентагон" зградама креће од тренутка када смо ми поднијели захтјев да се управо овдје направи једно игралиште за дјецу како би имала неке своје занимације јер имамо доста зелене површине и тада долазимо до сазнања да ми не можемо да добијемо никакво спонзорство од стране Града нити било какво игралиште јер ово није јавна површина. Тада се сви станари питају ако није јавна површина како је могуће да овдје постоје паркинг сатови и да Град наплаћује станарима и паркинге и мјесечне карте и кажњава станаре јер немају гдје друго да паркирају. Ако ово није јавна површина, чија је ово имовина", каже Ирена Јолџић, Члан Савјета МЗ Центар 1.

Она је истакла да су се станари безброј пута обраћали Граду да виде да ли имају посјед да је ово паркинг у њиховом власништву, али да никада нису добили ни писмен ни усмен одговор.

Видовић: Одлуком Владе за кућу Милановића издвојено четири и по милиона КМ

Видовић: Одлуком Владе за кућу Милановића издвојено четири и по милиона КМ

"Ми смо онда у Геодетској управи извадили ову парцелу и утврдили смо да је ово била имовина Министарства одбране СФРЈ па је прешла на Министарство одбране БиХ, а сада је ово земљиште комплет на Републици Српској. Обратили смо се Секретаријату које припада Министарству просторног уређења гдје смо добили податак да јесте ово војна имовина, ова имовина у ствари припада станарима зграда", рекла је Јолџић.

Јолџић истиче да ће станари тражити да се у року седам дана паркинг сатови уклоне.

"Желимо да поставимо рампе, ми немамо гдје да паркирамо јер овдје вам се паркира свако. Ово је наводно као друга зона и сви се ту паркирају", истиче Јолџић.

Тривић: Станивуковић лажним обећањима покушава да поврати дио изгубљеног рејтинга

Тривић: Станивуковић лажним обећањима покушава да поврати дио изгубљеног рејтинга

Она додаје да им то ствара огроман проблем, не само због паркинга него и што родитељи са колицима немају гдје да пролазе, као ни особе са инвалидитетом.

"Јуче смо добили потврду од Министарства да ово не припада Граду Бањалуци и да ово није јавна површина и сад овим путем позивам и градоначелника да дође. Ови сатови се морају уклонити и сви станари имају право да траже поврат новца за станарске плате које су платили за годину дана", рекла је Јолџић.

Она истиче да се станари ових, али и других зграда у Бањалуци, боре са овим проблемом већ четири године.

Тако је паркинг који припада зградама у којима живе станари и који би требао да буде бесплатан, захваљујући градоначелнику, постао наплатни паркинг.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.