Бањалука

Каквом водом је напуњено вјештачко језеро код Делте

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2024. 19:22

Дан након што су се појавиле информације да вјештачко језеро код Делте пуни питком водом и то док грађани нису имали воде ни за пиће, Драшко Станивуковић ипак тврди да није тако. Да ипак јесте,тврде у СНСД-у.

У недостатку бољег одговора Станивуковић тврди да је вода из природног бунара а помогле су му и подземне воде. О томе што језеро гради мимо регулационог плана, без грађевинске дозволе и супротно локацијским условима, Станивуковић данас ни ријечи. 

"Што се тиче вјештачког језера цијели систем је направљен цијеви кроз Врбас, значи Врбас је од тог мјеста на мање од 100 метара и тако је систем направљен, значи постоји подземни бунар“, рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Докажи - одговара му Љубо Нинковић. За разлику од Станивуковића они, каже, имају доказе, а којом водом се језеро пуни лично су се увјерили. Све то је још само један у низу доказа његовог незаконитог рада.  

"Драшко Станивуковић је злоупотријебио положај и овдје омогућио да се сипа вода за пиће јер је само са једног вода за ово насеље буквално искључио тај један вод и овдје доставио без да пролази кроз водомјере без да се наплаћује и нажалост та вода је за пиће. Буквално се види из једне водоводне цијеви која иде уз ово насеље цијев која напаја ово језеро овдје“, каже предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.

Ту се ипак не назире крај незаконитостима бањалучког градоначелник. Поменута локација је, каже, Нинковић била предвиђена и за изградњу фудбалских терена. Осим тога на локацији код Делте, Станивуковић је планирао да изгради и привремени паркинг који је у супротности са законом, јер је дефинисано да изградња паркиралишта није дозвољена на планираним зеленим површинама као и да привремена паркиралишта не могу служити као обезбјеђење трајних потреба за паркирањем. Да ствар буде још гора Станивуковић језеро гради на локацијским условима за привремени паркинг а то је опет кршење закона. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)