Бањалука

Нинковић: Станивуковић је изгубио компас, бојим се да би могао да направи пожар у Градској управи

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 14:44

Драшко Станивуковић је дефинитивно изгубио компас. Не би ме зачудило да у ноћи избора направи одређени хаос, чак можда да направи и неки пожар у Градској управи како би можда све оне доказе, и оне у виду папира и оне у виду електронских записа, уништио.

Рекао је ово за АТВ Љубо Нинковић, предсједник бањалучке Градске скупштине, реагујући на тврдње кандидата на одборничкој листи ПДП-а у Бањалуци Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић, да Станивуковић спрема хаос у Републици Српској у случају пораза на изборима.

Два кандидата се повукла са листе ПДП-а и тврде: Драшко планира дестабилизацију Српске и хаос

Два кандидата се повукла са листе ПДП-а и тврде: Драшко планира дестабилизацију Српске и хаос

"То само потврђује оно што ми уназад четири године причамо да је Драшко Станивуковић дефинитивно изгубио компас и да је све ово што ради у циљу злоупотребе службеног положаја, прибављања имовинске користи трећим лицима, прије свега њему и његовој породици и његовим најближим сарадницима. И ови људи који су уназад два мјесеца потписали изјаву о прихватању кандидатуре до данас су стекли утисак да Драшко Станивуковић дефинитивно није онај којим се представља. Ово је само потврда да заиста имамо проблем са човјеком који је изгубио компас и који води град Бањалуку у пропаст", рекао је Нинковић.

Нинковић је поручио да га не чуде тврдње да је Станивуковић спреман на хаос.

"Ја ћу само подсјетити да је прије двије или три године, можда и нешто више, у његовом дворишту наводно дошло до пробијања гуме, до разбијања шофершајбне на његовом возилу, или како је већ било. Сад ме то подсјетило на ту ситуацију, тако да је он потпуно спреман на све, чак као што је то и тад урадио. Он је разбио шофершајбну како би привукао пажњу. Не би ме зачудило да у ноћи избора направи одређени хаос, чак можда да направи и неки пожар у Градској управи како би можда све оне доказе, и оне у виду папира и оне у виду електронских записа, уништио кад види да је изгубио изборе. Ја се заиста бојим да је могуће и то. Тако да, мораћемо чувати Градску управу и због тога, не само због овога што најављује да ће запалити свој ауто. Нека пали свој ауто, то је оно што је његова имовина. Али ја се бојим више ове друге ствари, да би могли да униште доказе који би дефинитивно потврдили да су они чинили кривична дјела и да треба да заврше у затвору зато што су на такав начин трошили јавни новац", поручује Нинковић.

Амиџић: Станивуковић и раније правио нереде, ко му то даје за право

Амиџић: Станивуковић и раније правио нереде, ко му то даје за право

На тврдње Анчића и Шестићеве да Станивуковићу у свему помаже Небојша Дринић, Нинковић каже:

"Врло могуће. Колико год мислили да Небојша Дринић, народни посланик, не учествује у неким процесима у граду, он је апсолутно ту, у оној сивој зони. Чак и радници Градске управе кажу да он хода по Градској управи и да са оним жутим папирчићем издаје задатке, како нико не би могао да га сними или да га услика. Него буквално на оним жутим папирићима донесе наређење које каже '' Ово је правно лице које мора да прође на тендеру', или 'Извршите плаћање у том и том износу према тој фирми' и тако даље. Дефинитивно избјећи одговорност сигурно неће ни Небојша Дринић, без обзира колико имао имунитет у Народној скупштини и колико се бранио да није запослен у Градској управи", поручио је Нинковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.