Бањалука

Огласио се ПДП: О оптужбама ни ријечи, али се баве свим и свачим

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 15:41

Након јутрошњих оптужби двоје кандидата ПДП-а да Драшко Станивуковић припрема хаос уколико избори предстојеће локалне изборе, и да заједно са страначким колегом Небојшом Дринићем уништава доказе о њиховим сумњивим пословима, огласио се Градски одбор ове странке, али ништа конкретно није поручио.

Умјесто одговора на оптужбе људи који су именом и презименом саопштили да се повлаче са њихове листе и изнијели озбиљне оптужбе на рачун Станивуковића и Дринића, они су уобичајено покушали да лоптицу пребаце из свог дворишта.

За све су оптужили СНСД, иако су, као што рекосмо, два њихова члана именом и презименом - Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић - саопштили да ПДП-ов кандидат за градоначелника Станивуковић и кандидат за одборника Дринић припремају хаос, те да активно раде на уништавању доказа за почињена недјела.

Бањалучани огорчени: Ово су дјела Драшка Станивуковића

Бањалучани огорчени: Ово су дјела Драшка Станивуковића

Аничић и Шестићева су јасно навели све разлоге зашто напуштају листу странке на чијем челу је Бранислав Бореновић.

"И данашња 'вијест', саопштење писано у редакцијама режимских медија, није ништа ново, нити изненађујуће. Већ годинама дјелују по истом принципу: наћи некога ко ће ставити свој потпис на припремљену изјаву, правити сензацију од тога, зачинити излизаним фразама дестабилизације Српске и смислити бајку о тзв. непријатељима. Сада већ готово сигурно спремају причу о неким страним агентима, државним ударима, диверзијама, као што смо већ слушали о 40 непостојећих Британаца, отмици гласачких листића, нападима на институције плинским боцама, обојеним револуцијама, што је, одавно, постало предмет подсмијеха. Очекивали смо мало више креативности, али то им очигледно није јача страна", саопштили су из ПДП-а, не пружајући одговоре на питања да ли је тачно да Станивуковић заиста спрема дестабилизацију Српске и да ли је тачно да њихов кандидат заједно са Небојшом Дринићем уништава доказе о неким сумњивим пословима.

Ковачевић: ПДП са Станивуковићем је брод који тоне

Ковачевић: ПДП са Станивуковићем је брод који тоне

То ни да спомену, али су зато одлучили да износе оптужбе на рачун противкандидата не пружајући при томе никакве доказе.

Да подсјетимо, Кандидати на одборничкој листи ПДП-а у Бањалуци Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић повукли су се са листе и изнијели низ оптужби на рачун Драшка Станивуковића.

АТВ је након овог саопштења покушао да добије коментар и лидера ПДП-а, али се он није јављао на наше позиве, већ је похитао да се прво огласи за медије из ФБиХ којима је признао да нам намјерно није одговарао.

С обзиром да су Анчић и Мирошљевић Шестић изнијели веома тешке оптужбе на рачун кандидата ПДП-а, Бореновић би као предсједник те странке требало јавности да понуди одговоре на питања да ли уопште има контролу над бањалучким ПДП-ом и зашто му се осипа листа у Бањалуци, или су њих двоје у праву када кажу да је Драшко Станивуковић све подредио себи. Јавност би требало и да добије одговоре на питања да ли се заиста у кухињи Драшка Станивуковића кува дестабилизација Републике Српске  и какве сумњиве послове спомињу Аничић и Шестићева.

Те одговоре Бореновић није дао, а нисмо их добили ни из саопштења Градског одбора његове странке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.