Бањалука

Осам породица на Лаушу без канализације - живот уз септичке јаме

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 27.09.2024. 20:55

На свега три километра од центра града у Улици Душана и Владе Копање у насељу Лауш мјештани у 21. вијеку без канализације. Да ствар буде гора, свега 250 метара испод њихове куће, њихове комшије живе нормалним животом, док они муку муче са септичким јамама чије чишћење плаћају из свог џепа.

О свом проблему писали су и Градској управи, али од њих су прије двије године добили одбијеницу.

Миодраг Ђекић, мјештанин ове улице који је пола живота провео у иностранству родну груду није заборавио, те кућу и имање редовно улаже и одржава, али ситуација с недостатком канализације отежава им живот. У улици се налази осам породичних кућа и четири плаца, чији власници су паузирали градњу због проблема с канализацијом.

„Овдје је нас осам домаћинстава, овдје су и два момка за женидбу, који требају наставити лозу, а ми немамо основне услове за живот. Септичке јаме сами празнимо, али знате како је с тим рупама, кад је киша проблем, кад је суша смрад се шири. Покушали смо на све начине да ријешимо овај проблем, али узалуд, из Градске управе смо добили прије двије године одбијеницу“, каже Ђекић за Бањалучке приче.

Како је рекао, само 250 метара испод њихове куће налазе се куће које имају канализацију, а да би убрзали рјешавање проблема, комшија који има земљу испод њих допустио је копање преко његове земље да би коначно добили канализацију. Ипак, ни то није помогло јер Градска управа за њих није имала слуха.

Пратите нас и путем Вибера