Бањалука

Отворен Иновациони центар за међународни трансфер технологија у биомедицини

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2024. 11:38

Иновациони центар за међународни трансфер технологија у биомедицини отворен је данас на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци.

На отварању је истакнуто да ће овај центар допринијети да се у Републици Српској успостави модеран здравствени систем који ће моћи да прати нова технолошка достигнућа у Европи и свијету.

Центар су отворили ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин, проректор Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке Леи Танг, декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић и директор Иновационог центара за развој биомедицинских технологија Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке Лианг Џоу.

Отварању је присуствовао и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир.

Ријеч је о Центру који заједнички отварају Универзитет у Бањалуци и Шангајски универзитет за медицину и здравствене науке, а на основу Споразума о сарадњи који су 11. јануара потписали Гајанин и Тао.

Иницијатива за оснивање Иновационог центра за међународни трансфер у пољу биомедицине настала је у новембру прошле године, када је у радној посјети Универзитету у Бањалуци боравила делегација Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке. 52700

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм