Бањалучки ћевапи незаобилазни су на штандовима током “Зимзобала”. За велику порцију ћевапа Бањалучани морају из новчаника издвојити 10 KМ, средња порција је 8 KМ, а мала (двије плочице и лепиња), 5 KМ.
Kада су у питању други штандови са храном, суграђани могу купити домаће кобасице које коштају око 10 марака, пилеће нагетсе које коштају 7 KМ. По први пут на “Зимзобалу” су пилећи и телећи кебаб који кошта 8 марака. Цијена бургера иде и до 12 марака.
Током хладних дана и ноћи, када температура улази у минус, посјетиоци се могу засладити уз фритуле које коштају 5 марака.
Kада су у питању пића, Бањалучани ће морати издвојити од 3 до 6 марака.
Тако ће они који посјете овогодишњи “Зимзобал” у парку Петар Kочић кувано вино платити од 3,5 до 4 марке, чај кошта 2,5 KМ, сок 3,5. Пиво ће Бањалучани ове године плаћати од 3 до 5 KМ, док ће ракију плаћати 4 KМ.
Трговци на штандовима пун капацитет очекују пред крај децембра, када долазе туристи и дијаспора.
– Током отварања је било феноменално. Тада смо били презадовољни. Ових дана је нешто слабија продаја због лошег времена и хладноће, а можда људи немају и новца. Иза 20. децембра очекујемо да ће бити доста више људи и тада ће заправо и да крене “Зимзобал” у свом пуном капацитету – рекао је за Српскаинфо један од продаваца те додаје да су цијене остале скоро исте као и прошле године и нису се пуно мијењале.
Подсјећамо, виле и вилењаци, Ђед Мраз који је и ове године пристигао на несвакидашњи начин, носећи мноштво поклона, те пуштање лампиона били су дио атмосфере са отварања “Зимзобала” у парку „Петар Kочић“.