АТВ јутро

Продужени викенд за двоје у Бањалуци 400 евра? ТО: Претјерано

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 12:18

Бањалука се нашла у избору једног европског портала на списку туристичких дестинација у којима можете посјетити атрактивне и занимљиве локације а, према њиховој рачуници, за продужени викенд за двије особе биће потребно издвојити око 400 евра, односно нешто мање од 800 КМ из Туристичке организације Бањалука кажу да то баш и није реално.

"То је претјерано. Гледајући листу, Београд и Праг су испред нас - то је претјерано. У Бањалуци се може проћи и много јефтиније. Стан на дан у Бањалуци можете наћи за неких педесет КМ. За двоје људи може се проћи у пола цијене да се не штеди у односу на то што је објавио тај портал“, каже портпарол Туристичке организације Бањалука Бранка Бранковић.

Како је рекла, у Бањалуци се све атракције могу посјетити потпуно бесплатно - Кастел, манастири, цркве, неке популарне улице.

Када се узму у обзир цијене у свијету јасно је да је Бањалука далеко јефтинија од свих осталих, поручује Бранковић.

Она додаје да Бањалука већ десет година није сезонска дестинација.

"Сваки мјесец Бањалука биљежи тенденцију раста долазака и ноћења. Слободно можемо рећи да Бањалука све и један мјесец у години биљежи посјећеност а то говоре и статистички показатељи. Када је у питању туризам у Бањалуци нису битни мјесеци и период године него манифестације. Мислим да је то оно нешто што доприноси повећању статистике у Бањалуци и можемо да свједочимо великом броју гостију из разних земаља“, каже она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: